Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑΣ


Ακόμα και με τα επίπεδα προσεύλευσης να θυμίζουν παλιές καλές στιγμές το UTHCC συνεχίζει να προβάλει ταινίες την Δευτέρα. Έτσι , λοιπόν , αυτή τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου θα προβληθεί η ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε Ο Τελευταίος πειρασμός εμπνευσμένη απο το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη που ουσιαστικά , πέρα απο την γνωστή θρησκευτική ιστορία που παρουσιάζει , απεικονίζει την αιώνια μάχη του ανθρώπου ανάμεσα με στο πνεύμα και την σάρκα του , τις αγωνίες του για κάτι θείο και ανώτερο που αισθάνεται μέσα του και γιά κάτι επίγειο για κάτι εντόνως ανθρώπινο που υπάρχει παντού γύρω του και πάνω του. Αμφιθέατρο Σαράτση , λοιπόν , στις 21:30 θα ξεκινήσουμε καθώς η ταινία είναι περίπου 160 λεπτά και σίγουρα θα υπάρξει μπόλικη συζήτηση έπειτα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια ταινία σταθμός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με παραχριστιανικές οργανώσεις στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης να ζητούν την απαγόρευση της προβολής.

Ένας συγγραφέας με παγκόσμια ακτινοβολία, ένα σκηνοθέτης με βαρύ έργο και ένας ηθοποιός που ξέρει να ανταποκρίνεται σε απαιτητικούς ρόλους σε ένα θέμα που λίγοι τολμούν να καταπιαστούν με αυτό...

galateios είπε...

Ακριβώς όπως τα λές και προπάντων μία ταινία πάντα επίκαιρη καθώς μακριά απο πρόσωπα σενάρια κτλ η ουσία της συναντάται καθημερινώς.