Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Προβολή Πέμπτης 13/05

"Κυνόδοντας" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Κυνόδοντας αποτελεί μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία. Ωστόσο, προειδοποιώ τους θεατές-πελάτες της διασκεδαστικής κινηματογραφικής βιομηχανίας πως δε θα καλοπεράσουν. Και αυτό διότι η θέαση του είναι ιδιαίτερα επίπονη.

Τρομάζει? Δε νομίζω...Εξάλλου σαν κοινό είμαστε εξοικειωμένοι με "δύσκολες" θεάσεις. Μπρος στο Σαλό όλα μοιάζουν θαρρείς μια απόπειρα. Φοβάμαι όμως αυτή η ταινία έχει να πει πολλά. Την είχαμε εντοπίσει όταν έκανε το ντεμπούτο της πριν κάποιους μήνες. Έγινε διαθέσιμη όμως πριν λίγες μέρες και συμφοιτητής μας, μας πληροφόρησε ότι μπορεί να την κατεβάσει. Δεν υπήρχε λόγος για δεύτερη κουβέντα. Εξάλλου uthcc == ότι θέλουν οι πολλοί...

Ινφο :

Μια σατιρική αλληγορία βιβλικών διαστάσεων και μεγάλης ακρίβειας με θέμα τη μεθοδευμένη καταπίεση του ενστίκτου και της σεξουαλικότητας από τον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος ξεσκίζει τον παραστρατημένο θεσμό της οικογένειας με το σταθερό χέρι ενός αισθητικού χειρουργού. Κι αν η κάμερα είναι στυλό, τότε ο ενοχλητικός, τολμηρός, σκοτεινά χιουμοριστικός Κυνόδοντας είναι μια ταινία με υπογραφή και ονοματεπώνυμο και γράφει τη δική της ιστορία στο σύγχρονο ελληνικό σινεμά.

Κριτική εδώ
Trailer here

Πέμπτη 13/05 || 21.30 || Saratsi-THOLOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: