Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

1ο Νεανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου "Αργώ"

Την Κυριακή που μας πέρασε στο Αμφιθέατρο Σαράτση πραγματοποιήθηκε η πρώτη Εργαστηριακή Ημερίδα στα πλαίσια του 1ου Νεανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου "Αργώ".

Σκοπός του συνεδρίου ήταν

Για εσάς που έχετε την όρεξη για πειραματισμό σε κάτι νέο, αλλά δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να το επιχειρήσετε ή το θεωρείτε αρκετά δύσκολο, συγκεντρώσαμε τους ειδικούς του κινηματογράφου, όλων των ειδικοτήτων και σας δίνουμε την ευκαιρία να ακούσετε τις ομιλίες τους, να κρατήσετε τις συμβουλές τους και φυσικά να συνομιλήσετε μαζί τους. Θα σας μεταδώσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεστε για να "κατευθύνετε" τις ιδέες σας και να μπορέσετε να τις μετατρέψετε σε κάτι όμορφο με το οποίο θα διαγωνιστείτε στο 1ο Νεανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου "Αργώ" στο Βόλο.


Οφείλω να ομολογήσω πως τα παιδιά της οργανωτικής επιτροπής έκαναν εξαιρετική δουλειά η οποία έτυχε μάλιστα και μεγάλης ανταπόκρισης από τον κόσμο. Δεν έχω πλήρη εικόνα για το πρώτο μέρος του συνεδρίου καθώς πήγα μετά το διάλειμμα (και αφού είχαν αδειάσει το μπουφέ...) και παρακολούθησα τα περί σκηνοθεσίας.
Λιτά και κατανοητά τα λεγόμενα του ομιλητή, έδιναν τις απαραίτητες οδηγίες για όσους από εμάς τιμήσουν το επερχόμενο φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου με κάποιο φιλμάκι που θα γυρίσουν (το συνιστώ ανεπιφύλακτα...),
ένα γεγονός που θα τονώσει σε μεγάλο βαθμό της πολιτιστική ζωή της πόλης που ζούμε, και θα την προβάλει σε διεθνές επίπεδο (τουλάχιστο έτσι προβλέπω με βάση το budget που έχουν ρίξει οι οργανωτές και χορηγοί με προεξάρχοντα έναν Έλληνα παραγωγό του Hollywood)

Προτείνω λοιπόν να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να γίνουμε δημιουργικοί με το να ασχοληθούμε με κάτι το οποίο θα μας δοθεί πολύ δύσκολα ευκαιρία στο μέλλον να τύχει ξανά σοβαρής αποδοχής.

Βγείτε έξω, πάρτε μια κάμερα και τραβήξτε...και όπου σας βγάλει.

Τα παιδιά της οργανωτικής επιτροπής είναι πρόθυμα να βοηθήσουν σε κάθε στάδιο της όλης διαδικασίας. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε το ειδικό site του φεστιβάλ
vollywood.gr
καθώς και το αντίστοιχο grupάκι στο fb

===============================================================

Στα δικά μας τώρα, αναμένετε η τελική απόφαση για το τι θα παιχτεί την Πέμπτη εντός ολίγων λεπτών ή ωρών...Το νήμα φιλοδοξούν να κόψουν οι
Festen (4)
Funny games (1)
The wind that shakes the barley (2)


2 σχόλια:

Unknown είπε...

thanks gia to post kai gia to promotion! Einai ali8eia pws 8a eimaste konta sas se ola ta stadia ths paragwghs ths dikhs sas tainias.. Liges meres emeinan mexri na sth8ei to forum sizitisewn! anameinate :)

Nikos Larisis είπε...

anamenoume ;)