Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Προβολή Πέμπτης 25/2

Καλησπέρα!

Όλα βαίνουν καλώς και οι προβολές συνεχίζονται κανονικά και σύμφωνα με τα προσυμφωνηθέντα. Έτσι λοιπόν όπως προκύπτει και από το "υποτυπώδες" πρόγραμμα την Πέμπτη 25/02 και ώρα 21.30
Uth-Multiplex: Αίθουσα1 - Σαράτση,
θα προβληθεί η ταινία "Accattone" του Πιέρ Πάολο Παζολίνι























Πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική δουλειά ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους σκηνοθέτες, άθεος, Μαρξιστής και δηλωμένος ομοφυλόφιλος, ξεκινά τα βήματα του στα χνάρια του Νεο-ρεαλισμού του Βισκόντι και του "Η γη τρέμει", προσπαθώντας να αποδώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις συνθήκες διαβίωσης των κατώτερων κοινωνικών τάξεων της μεταπολεμικής Ιταλίας.
Για το λόγο αυτό έχοντας εγκαταλείψει τη δουλειά του παιδαγωγού που τον έφερε σε επαφή με τον "κόσμο" αυτό, περνά αρκετό καιρό και διαμένει μαζί με πόρνες και μικροαπατεώνες σε υποβαθμισμένες περιοχές της Ρώμης ώστε να γνωρίσει καλύτερα το αντικείμενο των επόμενων δημιουργιών του.

Στο Accattone
Ο Vittorio Accattone είναι σωματέμπορος (ή νταβατζής αν προτιμάτε). Ζει εκμεταλλευόμενος τη Maddalena και περνώντας την ώρα του με άλλα ρεμάλια στις φτωχογειτονιές της Ρώμης. Όταν η Maddalena μπαίνει στη φυλακή ο Accattone βρίσκεται σε απελπιστική θέση. Γνωρίζει μια νεαρή και άβγαλτη χωριατοπούλα την Stella. Και προσπαθεί φυσικά να την εξωθήσει στην πορνεία. Αρχικά τουλάχιστον..

Περισσότερες πληροφορίες εδώ...
και εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: