Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Das Manifest der Kompanie von Freunden dos Kinos

Αρ.Πρωτ. 0235-17/10/2008


Βόλος, 17/10/2008


Λαμβάνοντας υπόψη την υπ' αριθμώ 0001-01/12/2007 ιδρυτική διακήρυξη και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την κοινοποίηση αυτής,
και με βάση την εξουσιοδότηση που έλαβε ο γραφών από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδος προς αυτό, γνωστοποιούνται τα εξής:

Ορισμός
Η Ο.Φ.Κ.Π.Θ. είναι ανοικτός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με καθαρά καλλιτεχνικό προσανατολισμό και αρχές που εδράζονται
στη δημοκρατία του Κλεισθενικού μοντέλου και στη δυναμική που παρέχουν οι σύγχρονες τεχνολογίες στον τομέα του web design και της VR.

Σκοπός
Αποτελεί, η εμφύσηση καλλιτεχνικής πνοής στα ασθμαίνοντα πολιτιστικά δρώμενα του Π.Θ. μέσω της προβολής επιλεγμένων κινηματογραφικών ταινιών.
Είναι στην ουσία μια εναλλακτική πρόταση για τα βράδια της εβδομάδος μακριά από τα συνηθισμένα, με κοινωνικοποιητικό χαρακτήρα,
που έρχεται να γεφυρώσει τυχόν πολιτιστικά μας κενά και διαπροσωπικές αγνωμίες.

Μέσα
Στα πλαίσια της δωρεάν παιδείας, και μέχρι την οριστική ανατροπή της, απολαμβάνουμε τα οφέλη της φορολόγησης του Έλληνα εργαζόμενου (αμφιθέατρο Σαράτση)
και χάρη στην αλτρουιστική συνεισφορά κάποιου συμφοιτητή μας ως προς το μέσο προβολής (laptop) ή/και του αντικειμένου της ίδιας της προβολής (ταινία)
παρακολουθούμε την εβδομαδιαία επιλογή ταινίας, όπως αυτή προκύπτει βάση του αρθ. 5 του καταστατικού.

Τρόποι επικοινωνίας
Στο email uthcinemaclubT.gmail.com και μέσω σχολίων στις ιστιοσελίδες
http://uthcc.blogspot.com
http://uthcc.mit-revolution.net

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Άρθρο 1.
Απαγορεύεται το κάπνισμα εντός του χώρου του αμφιθεάτρου.

Άρθρο 2.
Φροντίζουμε ώστε ο χώρος να παραμείνει καθαρός δίχως να προξενούμε φθορές, σεβόμενοι το γεγονός πως την επόμενη μέρα συμφοιτητές μας ή κάποιοι και από εμάς, θα έχουν μάθημα στον ίδιο χώρο.

Άρθρο 3.
Ως ώρα προβολών ορίζεται η 9η απογευματινή (21:30) και η εκάστοτε ημέρα θα καθορίζεται εκ παραδρομής ανάλογα με τα τρέχοντα δεδομένα.

Άρθρο 4.
Ως προς το μέσο προβολής, απευθύνεται γενική πρόσκληση σε οιονδήποτε θέλει να συμβάλει συστηματικώς και εμπράκτως (με ένα laptop)να ενημερώσει αναλόγως την ομάδα.

Άρθρο 5.
Η τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά θα επιμεριστεί σε περιόδους των 3 εβδομάδων.
Την θα προβάλλεται μια "κλασική" παραγωγή.
Η 2η και η 3η θα αναφέρονται σε μια θεματική ενότητα και η επιλογή θα γίνεται ως εξής:
Την 2η θα αποφασίζεται κατά το λαοφιλές ρητό εθνικού ευεργέτα "ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ κ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ" με θιασώτες τα μέλη της ομάδας και
την , απαντώντας στα περί " Κλεισθενικού μοντέλου", θα εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του φιλόμουσο κοινού μέσω αναρτημένης ψηφοφορίας στο ειδικά προς αυτό διαμορφωμένο σύνδεσμο.

Άρθρο 6.
Η ομάδα δεν είναι φυσικό κλειστό σύστημα, τουναντίον, ΕΠΙΖΗΤΕΙ την βιωσιμότητα, μέσω της εγγραφής νέων μελών για ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της.
Αιτήσεις εγγραφών στα email επικοινωνίας, στην ειδική φόρμα εγγραφής στο uthcc.blogspot και στα κατά τόπους γραφεία των ΟΙΚΟLogATων.
Οδηγίες συμπλήρωσης και απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε, στο thelonaginodimosiosipallilos@araliki.com.

Άρθρο 7.
Η ομάδα είναι έτοιμη και πρόθυμη να δεχτεί οποιαδήποτε πρόταση ή επισήμανση σας, χωρίς φόβο και πάθος και υλοποιώντας τη δέσμευση της προς αυτό, αποφασίστηκε να ενσωματώσει την ιδέα ενός συμφοιτητή μας -ο οποίος επιθυμεί την ανωνυμία- και να σας παρουσιάσει κάτι πρωτοποριακό για τα δεδομένα της πόλης του Βόλου και της Κουναβούπολης γενικότερα.
Θα δοθεί η ευκαιρία σε άτομα που έχουν κινηματογραφικές ανησυχίες που ξεπερνούν τα στενά όρια του, δίκτυου delivery γνωστής εταιρίας, να μας τις εκφράσουν παρουσιάζοντας δείγμα της μέχρι τώρα σκηνοθετικής τους δουλειάς, πρόχειρης ή και καλοστημένης στα πλαίσια ενός εν δυνάμει κινηματογραφικού φεστιβάλ, η όλη διοργάνωση του οποίου θα δρομολογηθεί αν και εφόσον υπάρξει προς αυτό ικανοποιητική συμμετοχή.Περισσότερα εν καιρώ...

Άρθρο 8.
Επισημαίνεται πως, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι δεσμευτικό με οποιαδήποτε έννοια και ότι ο ρόλος μας είναι καθαρά διαδικαστικός ώστε απλά και μόνο να υπάρξει μια αρχή στην όλη προσπάθεια...Η διαχείριση δεν είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό όπως η εναλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα, αλλά ανοιχτή για κάθε ένα που θαρρεί πως έχει κάτι να δώσει στον άμοιρο αυτό τόπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: