Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Βέλκομ (23-2-2008) ανδ γοοδβυε (16-5-2008)...

Φαντάζομαι αναρωτιέστε σε ποια ταινία αναφέρεται ο τίτλος. Για να σας λυθεί η απορία, αναφέρεται σε μία φανταστική ανύπαρκτη ταινία, η οποία δε θα απασχολήσει αυτή την ανάρτηση.
Αν προσέξετε το username μου θα δείτε ότι είμαι νέος εδώ μέσα. Πριν από λίγο ενημερώθηκα από τον Uthcc-admin σχετικά με τα δικαιώματα μου, "κανένα" είπε.



Brazil (1985), επίσης γνωστή ως 1984½
Σκηνοθέτης: Terry Gilliam, με ταινίες λίγες και -πολύ- καλές
Terry Gilliam (on imdb)

Μερικοί από τους ηθοποιούς:

Jonathan Pryce

Robert De Niro

Katherine Helmond

Ian Holm

Bob Hoskins

Η ταινία χαρακτηρίζεται ως Comedy/Drama/Fantasy/Sci-Fi (το Sci-Fi βγαίνει από το Science-Fiction/Επιστημονική-Φαντασία). Eίναι ιδιαίτερα χρωματιστή, χαρούμενη... και σοβαρή, επίσης ασυνήθιστη. Aδυνατεί να καταντήσει βαρετή, ακόμα και μπροστά σε αυτούς που κάνουν τουλάχιστον μικρά διαλειμμάτα μεταξύ των επισκέψεων τους στον υπερπλασματικό κόσμο της τηλεόρασης.
Εκτός από αυτό το μικρό σχόλιο δε θα αναφερθώ περαιτέρω σε σκηνοθεσία, ηθοποιεία και σενάριο: λείπουν από τη ταινία μαλακίες και ανοησίες, δεν αναγκάζεται να προσφύγει σε cliche συνταγές ευαισθητοποίησης των πρωτόγονων άκριτων/προκατειλημμένων συναισθημάτων του "θεατή". Παρ'όλο που ο Terry Gilliam δεν είναι ακραίος και άγριος, αλλά χαρούμενος και... σκεπτικός (έτσι και οι ταινίες του).
Τώρα, εάν αναρωτιέστε για το περιεχόμενο του σεναρίου της ταινίας, τότε δε θα ικανοποιήσω την περιέργεια σας. Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να αναφερθεί κάποιος στο περιεχόμενο του σεναρίου, αυτό είναι δουλειά του σκηνοθέτη. Φυσικά, καλά θα ήταν να μην υπήρχε ούτε η "κριτική", αλλά αν σας έλεγα απλώς ότι η ταινία είναι γαμάτη, θα με πιστεύατε; ...Μάλλον περισσότερο απ'ότι με πιστεύετε τώρα.


4 σχόλια:

Nikos Larisis είπε...

kati asxeto....an ta ellinika me agglikus xaraktires legonte greeklish

ta agglika me ellinkus xaraktires pos legonte???????????


dektes apantisis entos 24oru

o nikitis kerdizi mia sillektiki kasetina me tin idiomorfi tenia tu pazolini "DEKAIMERON"


!!!!
DEN KANO PLAKA.o diagonismos isxii kanonika
!!!!

parakalo on/ma kai aem :P

Ανώνυμος είπε...

in english

Ανώνυμος είπε...

mou 3efuge

"in english in greece" einai to pio swsto

Nikos Larisis είπε...

agapite o/i den xerw....se enimerono pos to pathlo kerdithike apo otn mixtri....


thnx gia ti simmetoxi